Blogs

Weerstand bestaat niet

Een training ‘effectieve communicatie’.    Weerstand bestaat niet Deelname verplicht voor het hele team, om iedereen op hetzelfde spoor te zetten. Ik ben al klaar om te beginnen als ik zie dat er nog iemand in de deuropening staat. Op de drempel.  Als ik naar haar…

Netwerken voor een baan

  De deelnemers zijn door hun eigen loopbaancoaches naar mij verwezen om het netwerken voor een baan onder de knie te krijgen. Vijf deelnemers van allerlei komaf zitten al klaar.  Als laatste komt Han binnen. Een kleine, wat ouder ogende man, met een baardje. Oude spijkerbroek…

Ongezouten coaching

Vandaag komt Maurice voor een intake voor coaching. Er wordt op mijn deur geklopt. Ik doe open. Een beer van een man, ruim in gewicht, in een enorme houthakkersbloes reikt me zijn kolenschop-hand aan.“Maurice”, zegt hij. “Aangenaam.” Hij schuift langs mij heen en blijft midden in…

Afstand houden?

Als je met elkaar een gezamenlijk doel hebt blijkt het mogelijk om elkaar ruimte te geven. Het duurt even voor iedereen zijn eigenbelang ondergeschikt kan maken. Of omgedraaid: voor iedereen het gezamenlijk belang tot zijn eigen belang kan maken. Dat vraagt om glashelder zijn en blijven…