Blogs

Ongezouten coaching

Vandaag komt Maurice voor een intake voor coaching. Er wordt op mijn deur geklopt. Ik doe open. Een beer van een man, ruim in gewicht, in een enorme houthakkersbloes reikt me zijn kolenschop-hand aan.“Maurice”, zegt hij. “Aangenaam.” Hij schuift langs mij heen en blijft midden in…

Afstand houden?

Als je met elkaar een gezamenlijk doel hebt blijkt het mogelijk om elkaar ruimte te geven. Het duurt even voor iedereen zijn eigenbelang ondergeschikt kan maken. Of omgedraaid: voor iedereen het gezamenlijk belang tot zijn eigen belang kan maken. Dat vraagt om glashelder zijn en blijven…

Deep democracy

  Vers van de pers: ik ben helemaal opgefrist door de eerste helft van de training Deep Democracy door Helen Beeley. Ik kijk uit naar het vervolg! In de tussentijd werk ik graag met teams aan het op tafel krijgen van het gedoe en de wijsheid…